Szolgáltatások

Esztétikus fogászat (tömések, fogpótlások)

Konzerváló fogászati szakorvosaink csúcs minőségű német , amerikai, svájci és japán anyagokkal végzik a fogak ellátását. Kizárólag fogszínű (fehér) tömőanyagokat használunk. Esetenként szükség van ún. betét vagy korona elkészítésére, melyet fogtechnikus segítségével a legmagasabb esztétikai elvárásoknak megfelelően, akár fémmentes formában is el tudunk készíteni.

Rögzített fogpótlásoknál a hagyományos porcelán koronáktól a zirkon (fémmentes) koronákon keresztül egészen a fogászat csúcsát jelentő préskerámia koronákig mindent meg tudunk csinálni. Kivehető fogpótlásokkal is foglalkozunk, legyen az teljes protézis vagy saját fogakon rögzített részleges (kombinált) protézis.

A fogfehérítést otthoni sínnel végezzük és az ínyencek számára fogékszereink is vannak.

Endodontia (gyökérkezelések)

Mi minden fogat megpróbálunk megmenteni, nálunk csak a tényleg reménytelen fogak kerülnek kihúzásra. Gyökérkezeléssel akár még egy hátsó, nagyrágófog is megtartható. A gyökérkezelés során érzéstelenítéssel a fájdalommentesség elérése a cél, nálunk nem kell hetekig egy foggal visszajárni, legtöbb esetben három ülésben elkészül a végleges tömés.

A gennyes, fertőzött fogak belsejét laserrel tudjuk fertőtleníteni, ezzel is gyorsítva a kezelés menetét és a gyógyulást.

Szájsebészet

Fogbeültetés, komplikált foghúzás, cysta műtét, bölcsességfog kihúzása, foggyökér eltávolítás, arcüregemelő műtét implantációhoz. Mindezek ambulánsan fájdalommentesen elérhetőek nálunk, szájsebész szakorvosunk közel két évtizedes tapasztalattal rendelkezik a felsorolt beavatkozások ellátásában.

Fogszabályozás

Kivehető, rögzített fogszabályozó készülékeket készítünk gyermekek és felnőttek számára is.

Dentálhigiénia (fogkőleszedés)

Elsősorban ultrahangos fogkőleszedést alkalmazunk. Íny alatt és felett is elvégezzük a beavatkozást, ha szükség van rá soft laseres APD Terápiával (leírása a laseres kezeléseknél) is kiegészítve. Dentálhigiénikusunk segít a fogkefe, fogkrém választásban, szájöblögető alkalmazásában és az egyéb szájhigiéniai eszközök használatában is. A kezelés lezárásaként egy alapos fogpolírozást végzünk, melytől vakító lesz a mosolya.

Parodontológia (íny- és fogágybetegségek kezelése)

Napjaink népbetegsége az íny és fogágy sorvadása, mely a fogak kilazulásához, esetleg elvesztéséhez vezethet. Szakorvosunk konzervatív és műtéti úton gyógyítja ezt a problémát, ha szükség van rá akár csontpótlással erősíti meg ezeket a „lötyögő” fogakat. Egyebek mellett a páciensek hosszú távú gondozását is elvégzi, segít a megfelelő szájhigiénia kialakításában, elősegítve ezzel a reménytelennek ítélt fogak megtartását.

Laseres kezelések

Soft Laser (APDT terápia)

A fogak körül kialakuló ínytasakokban rengeteg káros baktérium él, amelyek fenntartják és súlyosbítják a már meglévő ínygyulladást és sorvadást. Az íny mellett a csont is elpusztul ilyenkor, amelynek egyenes következménye a fogak kilazulása, extrém esetben elvesztésük.

Az APDT terápia során, egy alapos íny alatti és íny feletti fogkő-eltávolítás után egy speciális anyaggal, methylénkékkel töltjük fel a tasakokat, amely fényérzékennyé teszi a baktériumokat a soft laser tartományban. Így amikor megvilágítjuk a feltöltött tasakokat, az ott élő baktériumok 99.9%-ban elpusztulnak. Ez a hatás tartósan (akár több hónapon át) is megmarad, ellentétben pl. az antibiotikus vagy sebészi kezelésekkel, amelyek nem érnek el ilyen hosszantartó eredményt. A kezelés fájdalommentes, érzéstelenítést sem igényel. Segítségével lelassítható, időszakonkénti ismétlésével megállítható a gyulladás következtében kialakult íny- és csontpusztulás, megelőzhető a fogelvesztés.

Ráadásul a soft-laser gyógyulást gyorsító, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatását egyéb fogászati területeken is ki tudjuk használni (aphta, herpes, foghúzás utáni fájdalom stb.)

Hard Laser kezelések

Súlyosabb fokú ínysorvadás esetén sajnos nem elegendő a soft laser és az APDT terápia alkalmazása. A megfelelő eredmény elérése érdekében szükség van dióda laseres tasakkezelésre is. Ebben az esetben is alapos fogkő-eltávollítás után, helyi érzéstelenítésben 2,5-3 W teljesítménnyel történik a laseres kezelés, mely segítségével a tasakban lévő hámszövet eltávolítható, illetve a tasak baktériumflórája kiírtható. Ezáltal lehetővé válik az íny visszatapadása a fognyakra és jó esetben 3 kezelés után csontképződésére is van esély. Így az addig mobilis fog mozgathatósága csökkenthető.

Szintén dióda lasert alkalmazunk esetenként gyökérkezelésben, segítségével lerövidíthető az erősen fertőzött (gennyes) fogak gyógyulása. Ilyenkor a gyökércsatorna belsejét pásztázzuk végig a laserszállal, így sterilizáljuk a fog belsejét, a gyökér körüli csontszövet regenerációja pedig felgyorsul.

Sebészeti alkalmazásakor a vérzés műtét közben elhanyagolható, a sebgyógyulás gyorsabb.

Digitális röntgenfelvételek

Mind az egy fogat érintő intraorális röntgenfelvételt, mind pedig a panoráma röntgenfelvételt helyben el tudjuk készíteni. Ráadásul digitálisan (kérés esetén CD-re kiírva), amely töredékére csökkenti a pácienseket ért sugárdózist.